Cenově zvýhodněná sada 1+1
Za nejmenší kuchyňský nůž je považován nůž na zeleninu (patří do „trojice kuchyňských nožů"). Jeho velikost se považuje za nejvhodnější pro čištění a krájení ovoce nebo zeleniny na saláty, polévku nebo do gulášů. Malá čepel jemně a přesně odstraní slupku a špička pak pomůže s odstraněním různých drobných závad.
Díky své ergonomické ocelové rukojeti, která je skvěle vyvážená s čepelí, tento nůž poskytuje absolutní kontrolu nad procesem a jeho speciální tvar zabraňuje tomu, aby se nůž posunul nebo otočil v ruce, čímž chrání dlaně před kontaktem s potravinami.
Typ nože: evropského typu
Určení: na ovoce a zeleninu
Délka čepele: 80 mm
Celková délka: 190 mm
Hmotnost: 60 g
Materiál čepele: nerezová ocel
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 58 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Ostření čepele: Pro +
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: nerezová ocel
Barva rukojeti: chrome
Steakový nůž patří mezi servírovací pomůcky. Počet nožů tohoto typu, které se pokládají na stůl, odpovídá počtu hostů. Stejně jako každý běžný steakový nůž, také nůž z řady Samura Bamboo se používá pro krájení porcí masa na talířích.
Délka čepele tohoto nože je srovnatelná s průměrnými velikostmi steaků. Tenká čepel umožňuje rychlé proniknutí nože do masa, aniž by přitom docházelo ke stlačení kousku masa a tím k vymačkávání šťávy. Nože s hladkým ostřím se používají pro krájení málo či středně propečených steaků.
Díky svým vynikajícím hygienickým vlastnostem může být použit jak doma, tak i ve veřejných stravovacích a ubytovacích zařízeních. Je vhodná pro mytí v myčce nádobí a její kovová rukojeť je nejen velmi spolehlivá, ale také nepostřehnutelná na bakterie.
Typ nože: evropského typu
Určení: steakový
Délka čepele: 110 mm
Celková délka: 218 mm
Hmotnost: 65 g
Materiál čepele: nerezová ocel
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 58 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Ostření čepele: Pro +
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: nerezová ocel
Barva rukojeti: chrome