0

Nůž na ovoce a zeleninu Seburo SARADA Damascus 90mm + Santoku nůž Seburo SARADA Damascus 190mm

Damaškový
Tip na dárek
AKCE 1+1
+
AKCE 1+1
SLEVA 10%
Nůž na ovoce a zeleninu Seburo SARADA Damascus 90mm + Santoku nůž Seburo SARADA Damascus 190mm
Popis
Cenově zvýhodněná sada 1+1

Za nejmenší kuchyňský nůž je považován nůž na zeleninu (patří do „trojice kuchyňských nožů"). Jeho velikost se považuje za nejvhodnější pro čištění a krájení ovoce nebo zeleniny na saláty, polévku nebo do gulášů. Malá čepel jemně a přesně odstraní slupku a špička pak pomůže s odstraněním různých drobných závad.

Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.

Rukojeť nože vyrobená z tmavé mikarty. Lze ji pohodlně uchopit do ruky, neklouže a je odolná vůči agresivnímu prostředí.

Kovová podložka je velmi hygienická a zabraňuje hromadění skvrn a nečistot mezi čepelí a rukojetí.

Typ nože: evropského typu

Určení: na ovoce a zeleninu

Délka čepele: 90 mm

Celková délka: 210 mm

Hmotnost: 187 g

Materiál čepele: damscenská ocel, 67 vrstev

Značka materiálu čepele: VG-10

Tloušťka čepele: 2,1 mm

Tvrdost: 60 HRc

Typ ostří: rovnoměrný

Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu

Materiál rukojeti: mimořádně kvalitní rukojeť Micarta, full-tang

Barva rukojeti: černá


Tradiční japonský nůž Santoku se používá ke krájení, sekání a drcení různých druhů potravin. Santoku lze označit jako jistý druh nám známého evropského nože „Chef“, jeho japonský název lze interpretovat jako „tři dobré věci“. Santoku nůž Seburo SARADA se hodí pro práci prakticky se všemi druhy potravin, hravě si poradí s masem a s rybami, stejně jako se zeleninou a s ovocem.

Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.

Rukojeť nože vyrobená z tmavé mikarty. Lze ji pohodlně uchopit do ruky, neklouže a je odolná vůči agresivnímu prostředí.

Kovová podložka je velmi hygienická a zabraňuje hromadění skvrn a nečistot mezi čepelí a rukojetí.

Typ nože: tradiční japonský

Určení: Santoku (šéfkuchařský)

Délka čepele: 185 mm

Celková délka: 315 mm

Hmotnost: 270 g

Materiál čepele: damscenská ocel, 67 vrstev

Značka materiálu čepele: VG-10

Tloušťka čepele: 2,1 mm

Tvrdost: 60 HRc

Typ ostří: rovnoměrný

Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu

Materiál rukojeti: mimořádně kvalitní rukojeť Micarta, full-tang

Barva rukojeti: černá

Technické charakteristiky
Čístá váha: 0,270 kg
Materiál čepele: Damscenská ocel
Délka čepele: 9.00cm
Délka celého nože: 21.00 cm
Materiál rukojeti: Micarta
Nože podle použití: Nože na zeleninu
V dárkovém balení: Ano