Cenově zvýhodněná sada 1+1
Nůž na rajčata Samura MO-V se řadí ke speciálním kuchyňským nožům. Tento nůž vyniká vroubkovaným ostřím a poměrně malou čepelí. Skvěle si tak poradí i s měkkými rajčaty. Kuchyňské nože Samura MO-V na rajčata mají menší čepel a vroubkované ostří. Díky geometrii těchto specializovaných nožů jsou vhodné zejména ke krájení měkké a šťavnaté zeleniny či ovoce. Zdaleka však nejsou vhodné jen na rajčata, ale můžeme jej použít na různé potraviny s pevnější slupkou a měkkým vnitřkem. Právě díky zoubkům na čepeli nože Samura jednoduše překonávají pevnější slupku, zároveň jsou ale jemné pro měkký vnitřek. Výhodou těchto nožů je, že ostří není nutné ostřit, neboť se používáním netupí.
Nože Samura jsou dokonalým průsečíkem japonské tradice nožů a evropské spolehlivosti. Pro výrobu nožů značky Samura se používá výhradně ta nejlepší japonská a švédská ocel, která je kalena na 58 - 61 HRC. Fantastický řezný výkon zajišťuje čepel, která má japonský tvar a jemné zúžení ze špičky. Tajemství nožů Samura ovšem spočívá v jejich naostření v úhlu 17 °C, což je více než v případě japonských nožů, ale méně než u evropských nožů. Rukojeť pro nože Samura se rovněž vyrábí z prvotřídních moderních materiálů jako Micarta, G10, stabilizované dřevo, plast s jemným povrchem, kraton či kompozity.
Typ nože: nůž evropského typu
Určení: na rajčata
Délka čepele: 88 mm
Celková délka: 250 mm
Hmotnost: 120 g
Materiál čepele: nerezová ocel
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 59 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Ostření čepele: Pro +
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: G10
Barva rukojeti: černá
Materiál, z něhož je nástroj zhotoven: ocel
Velký Santoku z řady Mo-V se širokou masivní čepelí, vyrobenou z jedné vrstvy oceli, je dokonalý nůž pro krájení, mělnění i sekání různých druhů potravin. Pomocí hřbetu tohoto nástroje lze nakrájené kusy zeleniny nebo masa velmi snadno přenést z prkénka na místo určení.
Na čepeli nad řeznou hranou je několik oválných prohlubní. Působí jako vzduchové kapsy, díky nimž se při práci s nástrojem zmenšuje styčná plocha s potravinou. To zabraňuje lepení kousků potravin na čepel, které by způsobilo nepříjemné komplikace a vedlo ke zpomalení práce s nástrojem. Právě tato zvláštnost konstrukce nástroje přispívá ke snadnému a rychlému provádění jednotlivých úkonů.
Typ nože: nůž evropského typu
Určení: Santoku
Délka čepele: 170 mm
Celková délka: 300 mm
Hmotnost: 212 g
Materiál čepele: nerezová ocel
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 59 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Ostření čepele: Pro +
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: G10
Barva rukojeti: černá
Materiál, z něhož je nástroj zhotoven: ocel