0

Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 180mm + Šéfkuchařský nůž Seburo HOKORI EDGE Damascus 200mm

AKCE 1+1
Damaškový
+
AKCE 1+1
SLEVA 10%
Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 180mm + Šéfkuchařský nůž Seburo HOKORI EDGE Damascus 200mm  
Číslo produktu: 55133+55132
Váha dodávky: 0,75 kg

5320,-  Ušetříte: 535,-
4785,- s DPH
Hlídat dostupnost - Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 180mm + Šéfkuchařský nůž Seburo HOKORI EDGE Damascus 200mm
Chci být informován až bude zboží skladem

*

Vyprodáno
Doporučené příslušenství (vše skladem):
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II Red
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II Red
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II Red Ostřič nožů V-Sharp Classic II Chrome je nejnovější model ostřiče V-Sharp, který kombinuje tradici prvního ostřiče V-Sharp Classic s flexibilitou výrobku V-Sharp Extreme Edge - změna úhlu broušení vysunutím a zaklapnutím brusné tyče. Tato varianta je nyní dostupná v atraktivní povrchové úpravě v červené barvě. Veškeré další specifikace a popisy u modelu V-Sharp Classic II Black. Hlavní rysy ostřiče V-Sharp Classic II: - 3 nastavitelné úhly (20, 25 a 30 stupňů), které díky unikátní...
1629 Kč
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II ELITE Gun Metal Grey s...
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II ELITE Gun Metal Grey s...
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II ELITE Gun Metal Grey s... V-Sharp Classic II Elite Gun Metal Grey - kladívkově tmavě šedý s dřevěným podstavcem. Ostřič V-Sharp Classic II Elite Gun Metal Grey je nová verze ostřiče typu Classic II. Série ELITE jsou ostřiče na dřevěném podstavci, který zákazníci oceňovali u starého Classicu. Pro větší stabilitu je nyní podstavec ještě širší - 15 cm, na délku má 20 cm a je opatřený protiskluzovými nožkami. Z důvodu skladnosti se celá sada dodává nesmontovaná s připravenými šrouby, kterými ostřič na podstavec jednoduše...
1780 Kč
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II Blue
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II Blue
Ostřič nožů Warthog V-Sharp Classic II Blue Ostřič nožů V-Sharp Classic II Chrome je nejnovější model ostřiče V-Sharp, který kombinuje tradici prvního ostřiče V-Sharp Classic s flexibilitou výrobku V-Sharp Extreme Edge - změna úhlu broušení vysunutím a zaklapnutím brusné tyče. Tato varianta je nyní dostupná v atraktivní povrchové úpravě v modré barvě. Hlavní rysy ostřiče V-Sharp Classic II:- 3 nastavitelné úhly (20, 25 a 30 stupňů), které díky unikátní konstrukci zůstávají stálé- brousí po obou stranách zároveň- brusné tyče s...
1629 Kč


  • Technické charakteristiky
    Čístá váha: 0,400 kg
    Materiál čepele: Damscenská ocel
    Délka čepele: 18 cm
    Délka celého nože: 31 cm
    Materiál rukojeti: Olivové dřevo
    Nože podle použití: Santoku
  • Popis
    Cenově zvýhodněná sada 1+1

    Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 180mm japonského typu

    Nůž Santoku je další jedinečný zástupce z řady Seburo HOKORI, kterou vřele doporučujeme všem zapáleným domácím kuchařům. Jde o klasický nůž japonského typu z damaškové oceli (damascus steel). Tento typ vznikl vlastně až v celkem nedávné době, když se v Japonsku rozšířila konzumace masa. Takže máte-li odvahu vyzkoušet jakýsi japonsko-evropský fusion, určitě si jej pořiďte, protože Santoku je v Japonsku analogický k evropskému noži typu „šéfkuchařský“.

    Slovo Santoku znamená v japonštině „tři způsoby použití“. Je to všestranný a praktický nůž určený pro klasické kuchařské práce - krájení, sekání, drcení, aj. Hravě si poradí s masem, zeleninou a ovocem, různými typy lahůdek i s čerstvými rybami.

    Santoku nůž Seburo HOKORI je nůž s délkou čepele 180 mm a je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli s vysokým obsahem uhlíku. Rukojeť je z přírodního olivového dřeva. Protože jde o japonský nůž, je možné, že si na práci s ním budete chvíli zvykat. Ale věřte nám, jde to rychle, protože jej nebudete chtít dát z ruky…
    V Santoku noži Seburo HOKORI Damascus 180mm si pořizujete japonskou tradici spojující klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.

    Délka rukojeti:        130 mm
    Délka čepele:          180 mm
    Celková délka:        310 mm
    Hmotnost:               200 g

    Čepel Santoku nože Seburo HOKORI Damascus 180mm je silná 2,1 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRc, jádro je zhotovené z oceli VG-10 s vysokým obsahem uhlíku. Nůž je proto velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez

    Elegantní rukojeť je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.

    Doporučení a údržba:

    Nůž jako celek:
    ✅ Nůž Santoku Seburo HOKORI Damascus 180mm z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
    ✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
    ✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
    ✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
    ✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
    ✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
    ✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

    Údržba rukojeti:
    Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:
    ✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
    ✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.

    Ostření nože: 
    Ostří nože je rovnoměrné, ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.

    V Santoku noži Seburo HOKORI Damascus 180mm získáváte jedinečný a tradiční produkt, který vám bude výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému. Anebo, stejně jako my, si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že si vaření v japonském stylu budete užívat, stejně jako my!

    Typ nože: tradiční japonský

    Určení: Santoku (šéfkuchařský)

    Délka čepele: 180 mm

    Celková délka: 310 mm

    Hmotnost: 200 g

    Materiál čepele: Damašková ocel, 67 vrstev

    Značka materiálu čepele: VG-10

    Tloušťka čepele: 2,1 mm

    Tvrdost: 60 HRc

    Typ ostří: rovnoměrný

    Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu

    Materiál rukojeti: Olivové dřevo


    Nůž šéfkuchaře Seburo HOKORI EDGE Damascus 200mm evropského typu z japonské oceli

    Ač je v názvu nože slovo „šéfkuchař“, vřele doporučujeme nejen tento, ale celou řadu Seburo HOKORI také zapáleným domácím kuchařům. Máte-li stejně jako my slabost pro prověřenou tradici v moderním kabátě, tak toto je určitě správná volba. Jde totiž o všestranný a praktický nůž pro práci se všemi typy potravin a díky speciální špičce se obzvláště hodí na krájení a řezání zeleniny a masa.

    Seburo HOKORI je pohodlný nůž s délkou čepele 200 mm vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli. Rukojeť je z přírodního olivového dřeva. Protože jde o nůž v evropském stylu, má i charakteristický oboustranný výbrus, čili práce s ním vám půjde ihned od ruky.

    V kuchařském noži Seburo HOKORI EDGE Damascus 200mm se elegantně snoubí evropská a japonská tradice i klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.

    Délka rukojeti:        120 mm
    Délka čepele:          200 mm
    Celková délka:        320 mm
    Hmotnost:               200 g

    Čepel kuchařského nože Seburo HOKORI Damascus EDGE 200mm je silná 2,1 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRc, jádro je zhotovené z nerezové japonské oceli AUS-10+ od firmy Aichi Steel Corporation. Díky této kombinaci je nůž velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez, takže budete mít veškeré krájení a řezání pod kontrolou. Tento nůž přináší ještě další výhodu navíc – a to zkosenou špičku čepele, která usnadňuje krájení masa a zeleniny.

    Elegantní rukojeť evropského typu je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.

    Doporučení a údržba:

    Nůž jako celek:
    ✅ Nůž šéfkuchaře Seburo HOKORI EDGE Damascus 200mm z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
    ✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
    ✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
    ✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
    ✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
    ✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
    ✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

    Údržba rukojeti:
    Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:
    ✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
    ✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.

    Ostření nože:
    Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.

    V noži Seburo HOKORI EDGE Damascus 200mm získáváte jedinečný produkt, který vám bude výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému. Anebo si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že jste zvolili správně!

     

    Typ nože: evropského typu

    Určení: šéfkuchařský

    Délka čepele: 200 mm

    Celková délka: 320 mm

    Hmotnost: 200 g

    Materiál čepele: damscenská ocel, 67 vrstev

    Značka materiálu čepele: AUS-10+

    Tloušťka čepele: 2,1 mm

    Tvrdost: 60 HRc

    Typ ostří: rovnoměrný

    Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu

    Materiál rukojeti: Olivové dřevo

Doporučujeme zakoupit společně se zbožím (vše skladem):
1-4 z 5
1 2 2
Bestseller
Skladem (2 ks)
 
1589  s DPH
Tip na dárek
Skladem (2 ks)
 
1629  s DPH
Tip na dárek
Skladem (3 ks)
 
1629  s DPH