0

Univerzální nůž Seburo HOKORI EDGE Damascus 130mm + Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 180mm

Damaškový
Tip na dárek
AKCE 1+1
+
AKCE 1+1
SLEVA 10%
Univerzální nůž Seburo HOKORI EDGE Damascus 130mm + Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 180mm
Popis
Cenově zvýhodněná sada 1+1

Univerzální nůž Seburo HOKORI z japonské damaškové oceli.

Ucelená řada Seburo HOKORI, kterou vřele doporučujeme zapáleným domácím kuchařům, obsahuje také tento skvělý univerzální nůž. Jak jeho název napovídá, je určen na různé druhy prací v kuchyni, jak v té profesionální, tak u vás doma.

Odborníci – slavní šéfkuchaři, kteří šíří osvětu do našich domácích kuchyní, vždy doporučují používat na různé úkony k tomu určené nože. Ne vždy je to možné – ať již kvůli nedostatku místa, omezeným financím, či prostě osobním preferencím. A proto jsou tu nože tzv. univerzální, které zvládnou téměř jakoukoli práci, kterou si v kuchyni vymyslíte. Univerzální nůž Seburo HOKORI mezi tento druh nožů patří. Je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli. Pohodlná rukojeť evropského typu je z přírodního olivového dřeva a snadno se drží. Stane se vaším všestranným pomocníkem, který vám ulehčí život. Nechce se vám přemýšlet, který tvar nože právě zvolit? Nevadí – je tu univerzální nůž Seburo HOKORI! Máte jako my slabost pro prověřenou tradici v moderním kabátě a chcete si dopřát alespoň jeden opravdu kvalitní nůž? Tak toto je volba pro vás.

V univerzálním noži Seburo HOKORI se elegantně snoubí evropská a japonská tradice i klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.

 

Délka rukojeti:        100 mm
Délka čepele:          130 mm
Celková délka:        240 mm
Hmotnost:              80 g

Čepel univerzálního nože Seburo HOKORI je silná 2,1 mm a velmi stabilní. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRC, jádro je zhotovené z nerezové japonské oceli AUS-10+ od firmy Aichi Steel Corporation. Díky této kombinaci je nůž velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez, takže budete mít veškeré úkony pod kontrolou. Zvládnete s ním opravdu skoro vše – nakrájet pečivo, ovoce, zeleninu, sýry nebo uzeniny. A dokonce umí nakrájet i syrové maso.

Elegantní rukojeť evropského typu je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.

Doporučení a údržba:

Nůž jako celek:

✅ Univerzální nůž Seburo HOKORI z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte vykosťovací nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.   
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Údržba rukojeti:

Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:

✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.

Ostření nože

Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky. Na broušení doporučujeme používat ocílku.

Univerzální nůž Seburo HOKORI je jedinečný produkt, který vám bude při troše péče výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému. Protože nehledě na jejich vybavení kuchyně, univerzálním nožem nikdy nic nezkazíte. Anebo si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že vám značně ulehčí život v kuchyni.


Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 180mm japonského typu

Nůž Santoku je další jedinečný zástupce z řady Seburo HOKORI, kterou vřele doporučujeme všem zapáleným domácím kuchařům. Jde o klasický nůž japonského typu z damaškové oceli (damascus steel). Tento typ vznikl vlastně až v celkem nedávné době, když se v Japonsku rozšířila konzumace masa. Takže máte-li odvahu vyzkoušet jakýsi japonsko-evropský fusion, určitě si jej pořiďte, protože Santoku je v Japonsku analogický k evropskému noži typu „šéfkuchařský“.

Slovo Santoku znamená v japonštině „tři způsoby použití“. Je to všestranný a praktický nůž určený pro klasické kuchařské práce - krájení, sekání, drcení, aj. Hravě si poradí s masem, zeleninou a ovocem, různými typy lahůdek i s čerstvými rybami.

Santoku nůž Seburo HOKORI je nůž s délkou čepele 180 mm a je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli s vysokým obsahem uhlíku. Rukojeť je z přírodního olivového dřeva. Protože jde o japonský nůž, je možné, že si na práci s ním budete chvíli zvykat. Ale věřte nám, jde to rychle, protože jej nebudete chtít dát z ruky…
V Santoku noži Seburo HOKORI Damascus 180mm si pořizujete japonskou tradici spojující klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.

Délka rukojeti:        130 mm
Délka čepele:          180 mm
Celková délka:        310 mm
Hmotnost:               200 g

Čepel Santoku nože Seburo HOKORI Damascus 180mm je silná 2,1 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRc, jádro je zhotovené z oceli VG-10 s vysokým obsahem uhlíku. Nůž je proto velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez

Elegantní rukojeť je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.

Doporučení a údržba:

Nůž jako celek:
✅ Nůž Santoku Seburo HOKORI Damascus 180mm z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Údržba rukojeti:
Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:
✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.

Ostření nože: 
Ostří nože je rovnoměrné, ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.

V Santoku noži Seburo HOKORI Damascus 180mm získáváte jedinečný a tradiční produkt, který vám bude výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému. Anebo, stejně jako my, si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že si vaření v japonském stylu budete užívat, stejně jako my!

Typ nože: tradiční japonský

Určení: Santoku (šéfkuchařský)

Délka čepele: 180 mm

Celková délka: 310 mm

Hmotnost: 200 g

Materiál čepele: Damašková ocel, 67 vrstev

Značka materiálu čepele: VG-10

Tloušťka čepele: 2,1 mm

Tvrdost: 60 HRc

Typ ostří: rovnoměrný

Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu

Materiál rukojeti: Olivové dřevo

Technické charakteristiky
Čístá váha: 0,280 kg
Materiál čepele: Damscenská ocel
Délka čepele: 13.00cm
Délka celého nože: 24.00 cm
Materiál rukojeti: Olivové dřevo
Nože podle použití: Univerzální
V dárkovém balení: Ano

Podobné zboží