0

Vykosťovací nůž Seburo HOKORI Damascus 130mm + Šéfkuchařský nůž Seburo HOKORI Damascus 230mm

Damaškový
Tip na dárek
AKCE 1+1
+
AKCE 1+1
SLEVA 10%
Vykosťovací nůž Seburo HOKORI Damascus 130mm + Šéfkuchařský nůž Seburo HOKORI Damascus 230mm
Popis
Cenově zvýhodněná sada 1+1

Vykosťovací nůž Seburo HOKORI z japonské damaškové oceli.

Vykosťovací nůž je další jedinečný zástupce z řady Seburo HOKORI, kterou vřele doporučujeme zapáleným domácím kuchařům. Máte-li stejně jako my slabost pro prověřenou tradici v moderním kabátě, tak toto je určitě správná volba. Díky speciální čepeli je ideální na vykosťování a odkrajování masa, na porcování či odřezávání šlach a tučných částí. Takže práce se syrovým masem vám půjde snadno od ruky.

Vykosťovací nůž Seburo HOKORI má zúženou čepel, což se hodí zvláště při práci okolo kloubů a kostí. Je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli. Pohodlná rukojeť evropského typu je z přírodního olivového dřeva a snadno se drží.

Ve vykosťovacím noži Seburo HOKORI se elegantně snoubí evropská a japonská tradice i klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.

Délka rukojeti:        100 mm
Délka čepele:          130 mm
Celková délka:        250 mm
Hmotnost:              80 g

Čepel vykosťovacího nože Seburo HOKORI je silná 2,1 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRC, jádro je zhotovené z nerezové japonské oceli AUS-10+ od firmy Aichi Steel Corporation. Díky této kombinaci je nůž velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez, takže budete mít veškeré krájení a řezání pod kontrolou. Tento nůž přináší ještě další výhodu navíc – a to zúžený tvar čepele, který usnadňuje odkrajování masa od kostí a kolem kloubů.

Elegantní rukojeť evropského typu je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.

Doporučení a údržba:

Nůž jako celek:

Vykosťovací nůž Seburo HOKORI z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte vykosťovací nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.   
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Údržba rukojeti:

Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:

✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.

 

Ostření nože

Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu. Na broušení doporučujeme používat ocílku.

Vykosťovací nůž Seburo HOKORI je jedinečný produkt, který vám bude výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému. Anebo si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že jste zvolili správně!

Typ nože: evropského typu

Určení: vykosťovací

Délka čepele: 130 mm

Celková délka: 250 mm

Hmotnost: 80 g

Materiál čepele: damscenská ocel, 67 vrstev

Značka materiálu čepele: AUS-10+

Tloušťka čepele: 2,1 mm

Tvrdost: 60 HRc

Typ ostří: rovnoměrný

Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu

Materiál rukojeti: Olivové dřevo


Nůž šéfkuchaře Seburo HOKORI Damascus 230mm evropského typu z japonské oceli:

Ač je v názvu nože slovo „šéfkuchař“, vřele doporučujeme nejen tento, ale celou řadu Seburo HOKORI také zapáleným domácím kuchařům. Máte-li stejně jako my slabost pro prověřenou tradici v moderním kabátě, tak kdybyste si měli pořídit pouze jeden nůž z damaškové oceli (damascus steel), určitě si kupte tento. Jde totiž o všestranný a praktický nůž pro práci se všemi typy potravin.

Seburo HOKORI je pohodlný nůž s délkou čepele 230 mm vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli. Rukojeť je z přírodního olivového dřeva. Protože jde o nůž v evropském stylu, má i charakteristický oboustranný výbrus, čili práce s ním vám půjde ihned od ruky.

V kuchařském noži Seburo HOKORI Damascus 230mm se elegantně snoubí evropská a japonská tradice i klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.

Délka rukojeti:        120 mm
Délka čepele:          230 mm
Celková délka:        350 mm
Hmotnost:               220 g

Čepel kuchařského nože Seburo HOKORI Damascus 230mm je silná 2,1 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRc, jádro je zhotovené z nerezové japonské oceli AUS-10+ od firmy Aichi Steel Corporation. Díky této kombinaci je nůž velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez, takže budete mít veškeré krájení a řezání pod kontrolou.

Elegantní rukojeť evropského typu je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.

Doporučení a údržba:

Nůž jako celek:

✅ Nůž šéfkuchaře Seburo HOKORI Damascus 230mm z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! 

Údržba rukojeti:

Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:

✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.

Ostření nože

Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.

V noži Seburo HOKORI Damascus 230mm získáváte jedinečný produkt, který vám bude výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému jako dárek. Anebo, stejně jako my, si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že jste zvolili správně!

Technické charakteristiky
Čístá váha: 0,300 kg
Materiál čepele: Damscenská ocel
Délka čepele: 13.00cm
Délka celého nože: 25.00 cm
Materiál rukojeti: Olivové dřevo
Nože podle použití: Kuchařský nůž
V dárkovém balení: Ano

Podobné zboží

Vykosťovací nůž Seburo SUBAJA Damascus 150mm
Skladem
1570 Kč s DPH
Vykosťovací nůž Samura MO-V (SM-0063), 150mm
Skladem
1089 Kč s DPH