Cenově zvýhodněná sada 1+1
Filetovací nůž vám umožní snadno a rychle vytvořit filety (jednotlivé porce) ryby nebo třeba kuřecího masa. Lehce oddělíte jemné rybí maso od kůže nebo od kostí bez porušení struktury masa a beze velkých ztrát. Filetovací nože mají úzkou a dlouhou čepel, která je flexibilní (pružná), a tak se s nimi skvěle pracuje.
Typ nože: evropského typu
Určení: filetovací
Délka čepele: 218 mm
Celková délka: 351 mm
Hmotnost: 161 g
Materiál čepele: nerezová ocel
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 58 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Ostření čepele: Pro +
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: plast G-10
Barva rukojeti: černá
Velký Santoku z řady Mo-V se širokou masivní čepelí, vyrobenou z jedné vrstvy oceli, je dokonalý nůž pro krájení, mělnění i sekání různých druhů potravin. Pomocí hřbetu tohoto nástroje lze nakrájené kusy zeleniny nebo masa velmi snadno přenést z prkénka na místo určení.
Na čepeli nad řeznou hranou je několik oválných prohlubní. Působí jako vzduchové kapsy, díky nimž se při práci s nástrojem zmenšuje styčná plocha s potravinou. To zabraňuje lepení kousků potravin na čepel, které by způsobilo nepříjemné komplikace a vedlo ke zpomalení práce s nástrojem. Právě tato zvláštnost konstrukce nástroje přispívá ke snadnému a rychlému provádění jednotlivých úkonů.
Typ nože: nůž evropského typu
Určení: Santoku
Délka čepele: 170 mm
Celková délka: 300 mm
Hmotnost: 212 g
Materiál čepele: nerezová ocel
Značka materiálu čepele: AUS-8
Tvrdost: 59 HRc
Povrch čepele: nepotažená
Ostření čepele: Pro +
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: G10
Barva rukojeti: černá
Materiál, z něhož je nástroj zhotoven: ocel