0

Japonské kuchyňské nože Santoku

56 položek
Lidovka
Bestseller
Tip na dárek
Skladem
 
1725  s DPH
Zlatá střední cesta
Tip na dárek
Pro náročné
Tip na dárek
Skladem
 
3390  s DPH
Akce!
-7%
Skladem
1695 Kč
1575  s DPH
Skladem
 
2195  s DPH
Tip na dárek
Tip na dárek
Skladem
 
2375  s DPH
Akce!
-7%
Skladem
1595 Kč
1480  s DPH
Tip na dárek
Skladem
 
3095  s DPH
Tip na dárek
Skladem
 
2475  s DPH
Tip na dárek
Skladem
 
2625  s DPH
Tip na dárek
Skladem
 
1855  s DPH
Tip na dárek
Skladem
 
1855  s DPH
Víkendová AKCE
Tip na dárek
-15%
Skladem
3180 Kč
2700  s DPH
Víkendová AKCE
-15%
Skladem
4895 Kč
4160  s DPH
Skladem
 
1289  s DPH
Skladem
 
789  s DPH
Skladem
 
2140  s DPH
AKCE 1+1
-10%
Skladem
3470 Kč
3120  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
3470 Kč
3120  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
3100 Kč
2790  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
3400 Kč
3060  s DPH
AKCE 1+1
Tip na dárek
-10%
Skladem
3230 Kč
2905  s DPH


Nahoru

1-24 z 56
1 2 3

24 dalších ...
 

Kuchyňské nože Santoku

Santoku nůž je japonskou alternativou většího evropského kuchařského nože, který je vhodný pro univerzální použití v kuchyni. Tento model se hodí jak na krájení masa, tak na zpracování zeleniny. Na rozdíl od klasického kuchařského nože nemá santoku zaoblenou špičku, ale spíše rovný profil, což usnadňuje shrnování jemně nakrájené zeleniny či bylinek.

Santoku nože si získaly velkou oblibu po celé Asii a jejich popularita stále roste i v Evropě, zejména díky snadné údržbě a vysoké praktičnosti. Tyto nože se vyznačují jedinečným tvarem, s kratší, ale širokou čepelí. Jsou univerzální a ideální jak pro krájení masa, tak i zeleniny. Díky široké čepeli lze nakrájené suroviny pohodlně nabrat a přenést přímo do misky, pánve či hrnce, aniž byste se museli trápit s manipulací na prkénku.

Santoku znamená "Tři ctnosti" nebo "Vyřešení tří problémů". Těmito třemi ctnostmi jsou maso, ryby a zelenina, nebo podle jiného výkladu krájení, sekání a drcení. To znamená, že Santoku je univerzální nůž, vhodný jak pro amatérské domácí kuchaře, tak i pro profesionální šéfkuchaře. Díky své výšce poskytuje dostatečný prostor pro větší ruce, zatímco relativně krátkou čepel může snadno ovládat každý.

Často se nás ptají: "Jaké jsou rozdíly mezi kuchařským nožem a nožem santoku?" Největší rozdíl spočívá ve tvaru čepele. Zatímco čepel kuchařského nože končí špičatým hrotem, u nože santoku se sklon čepele táhne od hřbetu k ostří. Kvůli tomu vyžadují oba nože odlišné techniky krájení. Avšak s oběma noži krájíte stejné suroviny. Výběr mezi nimi tedy závisí především na vašich preferencích.