Zajímavý příklad plátkovacího nože z damašské oceli.
Úzká a dlouhá čepel nože umožní přesně nakrájet plátky a malé kousky ze salámu, sýra nebo masa na sendviče. Také umožní nakrájet na plátky čerstvé nebo solené ryby na výrobu sushi a sashimi. Dokonce lze nakrájet tenké plátky z velkých kusů potravin – právě díky nástroji z damašské oceli ani toto nebude problém.
Ergonomická rukojeť nože je vyrobena z černého dřeva. Lze ji pevně uchopit do ruky a neklouže a neposouvá se nežádoucím způsobem ani v případě, že jsme nástroj uchopili vlhkou rukou.
Typ nože: evropského typu
Určení: filetovací
Délka čepele: 195 mm
Celková délka: 325 mm
Hmotnost: 166 g
Materiál čepele: damscenská ocel
Značka materiálu čepele: VG-10/SUS-430
Tvrdost: 61 HRc
Počet vrstev oceli: 67
Ostření čepele: Pro+
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická
Materiál rukojeti: dřevo
Barva rukojeti: černá