0

Japonský porcovací nůž CHROMA Haiku Yakitori HY-03 210 mm

Číslo produktu: HY03
Váha dodávky: 0,15 kg

450,- s DPH
Hlídat dostupnost - Japonský porcovací nůž CHROMA Haiku Yakitori HY-03 210 mm
Chci být informován až bude zboží skladem

*

Vyprodáno
Doporučené příslušenství (vše skladem):
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/5000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/5000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/5000 Kombinovaný brusný kámen japonského typu Seburo ExtraSharp, zrnitost 2000/5000. Hrubší strana zrna rychle vyrovná a naostří ostří. A opak pomůže čepel do dokonalého stavu. Japonské vodní brusné kameny se snadno používají i pro začátečníky. S jejich pomocí můžete doma naostřit nože s vysokou tvrdostí oceli, aniž byste šli do specializované dílny. Před použitím se umístí na několik minut do vody. Z tohoto důvodu se v procesu ostření uvolňuje suspenze, která hraje roli lubrikantu. Díky rozdílné...
495 Kč
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 400/1000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 400/1000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 400/1000 Kombinovaný brusný kámen japonského typu Seburo ExtraSharp, zrnitost 400/1000. Jedna strana se zrnitostí 400 vhodná na hrubé předbroušení, druhá strana se zrnitostí 1000 vhodná pro dobroušení. Brusné kameny Seburo ExtraSharp jsou vyrobeny z vysoce kvalitního korundu (oxidu hlinitého). Tento materiál je extrémně trvanlivý a ostří na maximální možné úrovni. Všestrannost tohoto brusného kamene můžete vyzkoušet nejen na kuchyňských  nožích, ale můžete nabrousit nůžky, sekery, břitvy, dláta,...
495 Kč


  • Technické charakteristiky
    Čístá váha: 0,130 kg
    Materiál čepele: X50 Cr15 steel
    Délka čepele: 21 cm
    Délka celého nože: 33 cm
    Materiál rukojeti: Plastic
    Nože podle použití: Porcovací nůž
  • Popis

    Porcovací nůž Chroma Haiku Yakitori HY-03 o délce čepele 21 cm je dokonale vyvážený pro hrubší i jemnější krájení, sekání a vykosťování. Vhodný je na maso, ryby, ovoce a zeleninu.

    • Délka čepele: 21 cm
    • Materiál čepele: ocel X50 Cr15
    • Tvrdost: 54 HRC
    • Tvar ostří: japonské ostří ve tvaru písmene V
    • Rukojeť: umělohmotná

    Chroma Haiku Yakitori – Robustní nůž pro začátečníky

    Chroma Haiku Yakitori – Ostrý nůž, který si můžete dovolit

    Chroma Haiku Yakitori je kuchyňský nůž Haiku výjimečných kvalit za příznivou cenu. Rukojeť je vyrobena z plastu, zatímco čepel je vyrobena z oceli X 50 Cr 15/54 ° tvrdosti podle Rockwella. Nože Haiku Yakitori nejsou vhodné do myčky.

    Nože řady Chroma Haiku Yakitori se výborně hodí pro úkoly vyžadující silnou, ale cenově dostupnou čepel, která zůstane ostrá a nevyžaduje tak náročnou péči.

    Řada se skládá ze sedmi nožů, takže si určitě vyberete ten pravý pro vaše potřeby. Kuchyňské nože Haiku Yakitori by se také měly pravidelně brousit brouskem, například brouskem Chroma ST-2/8.

    Postup při broušení

    1. Zpočátku ponechejte brousek ponořený ve vodě po dobu 15 minut. Při broušení musí být brousek stále vlhký, můžete jen trochu postříkat vodou, pokud máte dojem, že vysychá. Voda funguje jako zvlhčovadlo a lubrikant.

    2. Nůž s brouskem musí svírat úhel 10–20 °. S vyvinutím lehkého tlaku nožem pohybujte po brousku sem a tam. Při broušení se vytvoří prášek, který napomáhá broušení ostří. Čepele s jednostranným ostřím se brousí z 80 % na pravé straně a ze 20 % na levé straně; zatímco čepele s oboustranným ostřím se brousí ze 70 % vpravo a ze 30 % vlevo. Po broušení nůž dobře umyjte ve vlažné vodě.

    3. Brousek polijte dostatečným množstvím vody, aby se jeho povrch navlhčil. Hned můžete začít s leštěním. Pravák začíná leštit nůž na pravé straně – nůž se drží ostřím od těla. Levák začíná leštit nůž na levé straně.

    4. Nůž držte bezpečně. Pohybujte nožem sem a tam tak, jak je zobrazeno na náčrtku. Nejlepší je začít leštit nůž od špičky a pokračovat ke střední části a pak k části nejbližší rukojeti. Jakmile se na opačné straně, než leštíte, objeví ostří, pokračujte s leštěním další části čepele. Brousek vlhčete podle potřeby. Při leštění se tvoří prášek, který napomáhá leštění, a proto jej odstraňte až po ukončení leštění. Stejný postup opakujte s druhou stranou nože. Druhá strana se leští snáze. Jakmile se odstraní z čepele všechny nerovnosti, leštění je u konce. Čepel opláchněte vlažnou vodu a otřete jemnou utěrkou. Brousek omyjte vodou a osušte. 

Doporučujeme zakoupit společně se zbožím (vše skladem):
1-2 z 2