0

Japonský šéfkuchařský nůž CHROMA Haiku Yakitori HY-01 Mini Gyuto 110 mm

Číslo produktu: HY01

440,- s DPH
Dočasně vyprodáno

Nejlepší alternativy (vše skladem)

Black Friday!
Bestseller
Tip na dárek
-25%
Skladem
1825 Kč
1365  s DPH
Black Friday!
Bestseller
Tip na dárek
-35%
Skladem
2575 Kč
1670  s DPH
Tip na dárek

  • Technické charakteristiky
    Čístá váha: 0,100 kg
    Materiál čepele: X50 Cr15 steel
    Délka čepele: 11 cm
    Délka celého nože: 21 cm
    Materiál rukojeti: Plastic
    Nože podle použití: Kuchařský nůž
  • Popis

    Malý japonský šéfkuchařský nůž Chroma Haiku Yakitori HY-01 Mini Gyuto o délce čepele 11,2 cm je dokonale vyvážený pro hrubší i jemnější krájení, sekání a vykosťování. Vhodný je na maso, ryby, ovoce a zeleninu.

    • Délka čepele: 11,2 cm
    • Materiál čepele: ocel X50 Cr15
    • Tvrdost: 54 HRC
    • Tvar ostří: japonské ostří ve tvaru písmene V
    • Rukojeť: umělohmotná

    Chroma Haiku Yakitori – Robustní nůž pro začátečníky

    Chroma Haiku Yakitori – Ostrý nůž, který si můžete dovolit

    Chroma Haiku Yakitori je kuchyňský nůž Haiku výjimečných kvalit za příznivou cenu. Rukojeť je vyrobena z plastu, zatímco čepel je vyrobena z oceli X 50 Cr 15/54 ° tvrdosti podle Rockwella. Nože Haiku Yakitori nejsou vhodné do myčky.

    Nože řady Chroma Haiku Yakitori se výborně hodí pro úkoly vyžadující silnou, ale cenově dostupnou čepel, která zůstane ostrá a nevyžaduje tak náročnou péči.

    Řada se skládá ze sedmi nožů, takže si určitě vyberete ten pravý pro vaše potřeby. Kuchyňské nože Haiku Yakitori by se také měly pravidelně brousit brouskem, například brouskem Chroma ST-2/8.

    Postup při broušení

    1. Zpočátku ponechejte brousek ponořený ve vodě po dobu 15 minut. Při broušení musí být brousek stále vlhký, můžete jen trochu postříkat vodou, pokud máte dojem, že vysychá. Voda funguje jako zvlhčovadlo a lubrikant.

    2. Nůž s brouskem musí svírat úhel 10–20 °. S vyvinutím lehkého tlaku nožem pohybujte po brousku sem a tam. Při broušení se vytvoří prášek, který napomáhá broušení ostří. Čepele s jednostranným ostřím se brousí z 80 % na pravé straně a ze 20 % na levé straně; zatímco čepele s oboustranným ostřím se brousí ze 70 % vpravo a ze 30 % vlevo. Po broušení nůž dobře umyjte ve vlažné vodě.

    3. Brousek polijte dostatečným množstvím vody, aby se jeho povrch navlhčil. Hned můžete začít s leštěním. Pravák začíná leštit nůž na pravé straně – nůž se drží ostřím od těla. Levák začíná leštit nůž na levé straně.

    4. Nůž držte bezpečně. Pohybujte nožem sem a tam tak, jak je zobrazeno na náčrtku. Nejlepší je začít leštit nůž od špičky a pokračovat ke střední části a pak k části nejbližší rukojeti. Jakmile se na opačné straně, než leštíte, objeví ostří, pokračujte s leštěním další části čepele. Brousek vlhčete podle potřeby. Při leštění se tvoří prášek, který napomáhá leštění, a proto jej odstraňte až po ukončení leštění. Stejný postup opakujte s druhou stranou nože. Druhá strana se leští snáze. Jakmile se odstraní z čepele všechny nerovnosti, leštění je u konce. Čepel opláchněte vlažnou vodu a otřete jemnou utěrkou. Brousek omyjte vodou a osušte.