0

Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 230mm

Damaškový
Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 230mm
Číslo produktu: 55143
Váha dodávky: 0,39 kg

1495,- s DPH
Skladem v eshopu: více než 5 ks
Zabaleno v dárkové krabičce!

Doporučené příslušenství (vše skladem):
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 1000/400
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 1000/400
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 1000/400 Kombinovaný brusný kámen japonského typu Seburo ExtraSharp, zrnitost 1000/400. Jedna strana se zrnitostí 400 vhodná na hrubé předbroušení, druhá strana se zrnitostí 1000 vhodná pro dobroušení. Brusné kameny Seburo ExtraSharp jsou vyrobeny z vysoce kvalitního korundu (oxidu hlinitého). Tento materiál je extrémně trvanlivý a ostří na maximální možné úrovni. Všestrannost tohoto brusného kamene můžete vyzkoušet nejen na kuchyňských  nožích, ale můžete nabrousit nůžky, sekery, břitvy, dláta,...
1395 Kč
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/600
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/600
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/600 Kombinovaný brusný kámen japonského typu Seburo ExtraSharp, zrnitost 2000/600. Jedna strana se zrnitostí 600 vhodná na hrubé předbroušení, druhá strana se zrnitostí 2000 vhodná pro dobroušení. Brusné kameny Seburo ExtraSharp jsou vyrobeny z vysoce kvalitního korundu (oxidu hlinitého). Tento materiál je extrémně trvanlivý a ostří na maximální možné úrovni. Všestrannost tohoto brusného kamene můžete vyzkoušet nejen na kuchyňských  nožích, ale můžete nabrousit nůžky, sekery, břitvy, dláta,...
1595 Kč
Víceúčelový ostřič nožů a nástrojů V-Sharp MultiEdge 220 Diamond
Víceúčelový ostřič nožů a nástrojů V-Sharp MultiEdge 220 Diamond
Víceúčelový ostřič nožů a nástrojů V-Sharp MultiEdge 220 Diamond (výrobek je dodáván bez nože) Multi Edge je víceúčelový ruční ostřič nožů pro opravdové nadšence - můžete si nastavit nekonečné množství úhlů mezi 10 a 90 stupni. Žádný jiný ostřič nenabrousí Vaše nůžky pod stálým úhlem! Multi Edge je určen pro průmyslové i rekreační použití. V současné době se dodává Multi Edge 220 - s brusnou lavicí o délce 220 mm. Víceúčelový ostřič Multi Edge slouží k nabroušení široké škály nástrojů - od nožů, přes nůžky, dláta až po cokoli vás napadne. Rychlé a snadné...
1715 Kč

Varianty:
Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 200mm
 Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 200mm 1 445 Kč
Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 230mm
 Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 230mm 1 495 Kč
Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 260mm
 Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 260mm 1 595 Kč
Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 285mm
 Kuchyňský nůž SEBURO MUTEKI Yanagiba 285mm 1 695 Kč
Popis

Řada nožů Seburo MUTEKI Yanagiba tradičního japonského typu s jednostranně broušenou čepelí je dostupnou variantou pro všechny, kdo si doma rádi vyrábějí sushi, chtějí si dopřát japonský nůž, ale nepotřebují či nechtějí platit za vyloženě profesionální vybavení.

Yanagiba znamená japonsky „čepel ve tvaru vrbového proutku“. Díky svému tvaru se ideálně hodí na filetování a plátkování syrového rybího masa. Také se mu často přezdívá „nůž na sashimi“.

Nůž MUTEKI Yanagiba má dlouhou a tenkou čepel a podle toho jej lehce rozeznáte od ostatních typů nožů. Pokud nemáte s japonskými noži zkušenosti, budete si možná na práci s ním chvíli zvykat. S nožem se totiž pracuje tak, že místo krájení (tlaku nožem směrem dolů) jím spíše táhnete jedním plynulým pohybem. Tak docílíte požadovaného tvaru i struktury masa.

Kuchyňský nůž Seburo MUTEKI Yanagiba ocení všichni milovníci ryb, domácího sashimi, nigiri sushi, ale i masa, protože se skvěle hodí na začišťování již naporcovaných plátků.

Délka rukojeti: 140mm
Délka čepele: 230mm
Celková délka: 400mm
Hmotnost: 230gr

Čepel kuchyňského nože Seburo MUTEKI Yanagiba je vyrobená z molybdenvanadiové oceli s označením 7Cr17MoV s tvrdostí 56 HRC, což je ocel s příměsí vanadu. Díky tomu je pevnější, tužší a odolnější vůči opotřebení, než velmi podobná ocel 440A.

Při přípravě sashimi a nigiri sushi je důležité zachovat hladký, lesklý a pravidelný povrch jednotlivých plátků, protože se tak zvýrazní chuť dané ryby. A čepel nože MUTEKI Yanagiba je přesně k těmto účelům konstruována. Díky její délce je snadné oddělit plátek masa jedním plynulým pohybem, čímž dosáhnete požadovaných vlastností. Protože je čepel tenká, využíváte ke krájení vlastní váhu nože a nemusíte vyvíjet skoro žádnou sílu navíc. Práce tak jde snadno od ruky.

Protože jde o nůž japonského typu, má čepel kuchyňského nože Seburo MUTEKI Yanagiba tradiční japonský jednostranný výbrus. To znamená, že jedna strana je úplně rovná a druhá je zbroušená v úhlu 15 - 17°. Oproti oboustranným čepelím má několik výhod:
- ostřejší úhel čepele (oproti oboustrannému výbrusu) zaručuje lepší ostrost,
- přesnější řez – nůž masem jakoby projíždí, netrhá jej, což může mít vliv na chuť zpracovávané suroviny
- snadněji se ostří – má pouze jednu hranu, lépe tedy odhadnete úhel.

Upozornění: vzhledem k jednostrannému výbrusu je nůž vhodný pouze pro praváky!

Elegantní rukojeť japonského typu je příjemná do ruky a je vyrobená z prvotřídního dřeva, tedy je ekologického materiálu. Díky modernímu zpracování dřeva se ale není třeba obávat složité údržby.

Doporučení a údržba:

Nůž jako celek:
✅ Kuchyňský nůž Seburo MUTEKI Yanagiba nikdy nemyjte v myčce na nádobí.

✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte ubrouskem nebo utěrkou.

✅ Nepoužívejte nůž z uhlíkové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte k odštěpení části či zlomení ostří.

✅ Nepoužívejte nůž na vykosťování či krájení kostí.

✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    

✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.

✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!

Údržba rukojeti:

Dřevěná rukojeť vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. Doporučujeme tedy:

✅ Před prvním použitím rukojeť potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.

✅ Při pravidelném používání a mytí ošetření olejem občas zopakovat.

Ostření nože

Ostří nože je jednostranné, japonského typu. Ostření se prování asymetricky, s úhlem 15 - 17° na jednu stranu. Díky tomu, že se ostří pouze jedna hrana, zabere práce méně času. Nicméně, je potřeba si dávat pozor na správnou techniku ostření. K broušení doporučujeme používat brusný kámen.

Technické charakteristiky
Čístá váha: 0,230 kg
Materiál čepele: Nerezová ocel 7Cr17MoV
Délka čepele: 23.00cm
Délka celého nože: 39.00 cm
Materiál rukojeti: Drevo
Nože podle použití: Japonský nůž
V dárkovém balení: Ano
Doporučujeme zakoupit společně se zbožím (vše skladem)
1-3 z 3
Tip na dárek
Skladem (>5 ks)
 
1395  s DPH
Tip na dárek
Skladem (>5 ks)
 
1595  s DPH
Víkendová AKCE
-9%
Skladem (2 ks)
1890 Kč
1715  s DPH