0

Nůž na chleba CHROMA Kasumi Masterpiece MP-10 250 mm

Damaškový
Nůž na chleba CHROMA Kasumi Masterpiece MP-10 250 mm
Číslo produktu: MP10

6630,- s DPH
Dočasně vyprodáno

Nejlepší alternativy (vše skladem)

Vánoce!
-35%
Skladem
1395 Kč
905  s DPH
Bestseller
Tip na dárek
Skladem
 
1515  s DPH

  • Technické charakteristiky
    Materiál čepele: VG10 Steel - Damascus
    Délka čepele: 25 cm
    Materiál rukojeti: Linen-hard resin
    Nože podle použití: Nůž na chléb
  • Popis

    Nůž na pečivo Kasumi Masterpiece MP10 o délce čepele 25 cm je nepostradatelný při krájení chleba, ale skvěle se hodí také na krájení pečení s kůrčičkou, pomerančů a dalších potravin, které se nejlépe krájejí nožem se zoubkovaným ostřím.

    • Délka čepele: 25 cm
    • Materiál čepele: ocel VG10 – damascénská ocel 59–60 HRC
    • Tvar ostří: zoubkované ostří
    • Rukojeť: tvrdý pryskyřičný materiál se zvláštní trvanlivostí a vynikající tvarovou stabilitou
    • Vyrobeno v Japonsku
    • Doživotní záruka

    Nůž Kasumi Masterpiece

    • Nůž Kasumi Masterpiece je zvláštní limitovaná edice nože Kasumi. Tento mistrovský nůž je výsledkem soustavného dalšího vývoje, vylepšování a desítek let zkušeností společnosti Sumikama v oboru výroby nožů. Nůž Kasumi Masterpiece je nejlepší vůbec.
    • Nůž Kasumi Masterpiece ztělesňuje japonský charakter. Japonské slovo „Takumi“ znamená něco jako „mistrovské dílo“. Nůž Kasumi Masterpiece získává své výjimečné vlastnosti díky nedocenitelné zkušenosti nejlepších mistrů ve spojení s moderní technologií navazující na japonskou tradici výroby mečů.
    • Prostřední vrstva čepele nože Kasumi Masterpiece je vyrobená z nejlepší japonské oceli VG10, která byla vyvinutá zvlášť pro výrobu vysoce kvalitních kuchyňských nožů. Po ukování čepele se výrobek znovu zahřeje na přibližně 800 °C a pak se prudce ochladí, takže jeho tvrdost je 59–60 °C podle Rockwella. Tvrdost 59–60 HRC je nejen v Japonsku optimální tvrdost kuchyňského nože. Tato tvrdost zaručuje, že nůž bude dlouho sloužit, čepel zůstane dlouho ostrá a také se snadno brousí pomocí brousku Sumikama.
    • Dokonale ostrá čepel tohoto nože je výsledkem pečlivého broušení pomocí zvláštního rotačního brousku. Pro ruční broušení čepele nože Kasumi Masterpiece se používají pouze ty nejlepší brousky Seki. Výsledná ostrost čepele vzniká v poslední fázi procesu broušení za pomocí jemného brousku Kasumi o zrnitosti 3000.
    • Nůž Kasumi Masterpiece má na obou stranách čepele vzor typický pro damascénskou ocel, který je vytvořený opakovaným překládáním a skováním vysoce kvalitní oceli v několika vrstvách. Profesionální rukojeť nože Kasumi Masterpiece je vyrobena z tepelně zpracovaného tvrdého pryskyřičného materiálu. Působením tlaku a tepla je rukojeť vytvarovaná tak, že má vysokou odolnost a pohodlný tvar. Nůž se velmi dobře a zcela bezpečně drží v ruce.
    • Nůž Kasumi Masterpiece má krásné ostří a lesklou rukojeť, díky kterým je naprosto jedinečný. Jde o krásný a extrémně ostrý nůž, který se dokonale hodí pro přípravu všech jídel.
    • Nože Kasumi se vyrábějí ve společnosti Sumikama v japonském městě Seki. Společnost Sumikama se specializuje na výrobu nožů z vysoce pokročilých materiálů pomocí vysoce pokročilých výrobních technik. 

    Kasumi – ocelová výdrž

    Ručně vyrobené v Sakai – opatřené pečetí asociace Sakai

    V souladu se starou tradicí se náročná výroba nožů Chroma Haiku Pro odehrává ve čtyřech malých specializovaných dílnách pana Hirotsugu.

    Pro výrobu tradičních nožů Sakai, jako je Haiku Pro, mistr Ebuchi Kouhei pracuje se dvěma druhy oceli: jeden druh, nazývaný „Hagane“, je extrémně tvrdý s vysokým obsahem uhlíku a vyrábí se z něj krájecí ostří čepele. Druhý druh oceli je měkčí a poskytuje ostré ocelové čepeli oporu.

    Oba druhy oceli se vzájemně kombinují a skovávají. Název „Haiku“ je ručně vyražený do čepele. Poté je čepel opatřená znakem Haiku, kterým je sokol. Se správnou péčí tento nůž můžete předat následujícím generacím. Tento nůž není vyrobený z nerezové oceli, a proto vyžaduje zvláštní péči!