Cenově zvýhodněná sada 1+1
Plátkovací nůž Seburo SARADA z japonské damaškové oceli.
Ucelená řada Seburo SARADA, kterou vřele doporučujeme zapáleným domácím kuchařům, obsahuje také tento skvělý plátkovací nůž.
Úzká a dlouhá čepel nože umožní přesně nakrájet plátky a malé kousky ze salámu, sýra nebo masa na sendviče. Také umožní nakrájet na plátky čerstvé nebo solené ryby na výrobu sushi a sashimi. Dokonce lze nakrájet tenké plátky z velkých kusů potravin – právě díky nástroji z damašské oceli ani toto nebude problém.
Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.
Elegantní rukojeť je vyrobena z ze stabilního ultra-premium materiálu G10, která tak jako celý nůž opět vyniká svojí odolností.
Délka rukojeti: 130 mm
Délka čepele: 200 mm
Celková délka: 325 mm
Hmotnost: 440 g
Čepel plátkovacího nože Seburo SARADA je silná 2,1 mm a velmi stabilní. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRC, jádro je zhotovené z nerezové japonské oceli AUS-10+ od firmy Aichi Steel Corporation. Díky této kombinaci je nůž velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez, takže budete mít veškeré úkony pod kontrolou.
Doporučení a údržba:
Nůž jako celek:
✅ Plátkovací nůž Seburo SARADA z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Ostření nože:
Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky. Na broušení doporučujeme používat ocílku.
Plátkovací nůž Seburo SARADA je jedinečný produkt, který vám bude při troše péče výborně sloužit celá léta. Každý nůž je zabalen v krásné krabičce, takže dárkové balení máte vyřešeno a můžete jej směle věnovat někomu blízkému. Protože nehledě na jejich vybavení kuchyně, univerzálním nožem nikdy nic nezkazíte. Anebo si jej klidně nechte pro sebe a uvidíte, že vám značně ulehčí život v kuchyni.
Série SARADA zahrnuje různé druhy nožů určených pro různé kuchařské úkoly - od univerzálních nožů po specializované nože pro určité druhy potravin. Každý nůž má svůj jedinečný design, který kombinuje funkčnost a estetiku. Nože ze série SARADA budou skvělým doplňkem vaší kuchyně, stejně jako skvělým dárkem pro přátele a blízké, kteří si váží kvalitního kuchyňského vybavení.
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADA, vynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!
Honesuki je tradiční japonský nůž především na dělení a čištění drůbeže - japonský typ vykosťovacího nože s oboustranným ostřím. Díky svému trojúhelníkovému tvaru a ostré špičce se skvěle hodí ke zpracování drůbeže a ryb. Svou délkou pak skvěle zastoupí Gyuto při krájení masa. Někdy se používá i k loupání a okrajování ovoce a zeleniny. Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.
Nůž Honesuki je další jedinečný zástupce z řady Seburo SARADA, kterou vřele doporučujeme všem zapáleným domácím kuchařům. Jde o klasický nůž japonského typu z damaškové oceli (damascus steel). Přes své rozměry čepele je nůž velice lehký a vyvážený.
Elegantní rukojeť nožů je vyrobena ze stabilního ultra-premium materiálu G10, který má několik hlavních výhod:
- absence smršťování - dokonale udržuje tvar a zaručuje stabilitu původních rozměrů;
- ideální geometrie po celou dobu používání;
- nevstřebává kapaliny;
- pevnost, odolnost proti opotřebení a mechanickým poškozením, odolnost proti nárazům;
- antikorozní vlastnosti - materiál se nebojí vlhkosti, nízkých a vysokých teplot;
- nevstřebává pachy;
- neklouže v ruce, i v podmínkách zvýšené vlhkosti.
Lze ji pohodlně uchopit do ruky, neklouže a je odolná vůči agresivnímu prostředí
Série nožů SARADA se vyznačuje vysokou kvalitou materiálů a univerzálním designem. Všechny nože jsou vyrobeny z vysoce pevné oceli VG-10 s tvrdostí 61 RC v obložení z damasku, což zaručuje jejich dlouhou životnost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. Ocel VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji při výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná k udržení ostří i při kalení na tvrdost 60-62 RC.
Typ nože: tradiční japonský
Určení: Honesuki
Délka čepele: 130 mm
Celková délka: 250 mm
Hmotnost: 135 g
Materiál čepele: damscenská ocel, 67 vrstev
Značka materiálu čepele: VG-10
Tloušťka čepele: 2,2 mm
Tvrdost: 60 HRc
Typ ostří: rovnoměrný
Forma ostření: symetrická, úhel 15° na stranu
Materiál rukojeti: G10
Barva rukojeti: černá
Série SARADA zahrnuje různé druhy nožů určených pro různé kuchařské úkoly - od univerzálních nožů po specializované nože pro určité druhy potravin. Každý nůž má svůj jedinečný design, který kombinuje funkčnost a estetiku. Nože ze série SARADA budou skvělým doplňkem vaší kuchyně, stejně jako skvělým dárkem pro přátele a blízké, kteří si váží kvalitního kuchyňského vybavení.
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADA, vynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!