Cenově zvýhodněná sada 1+1
Vykosťovací nůž Seburo HOKORI z japonské damaškové oceli.
Vykosťovací nůž o délce 15 cm je ideálním nástrojem pro profesionální kuchaře i milovníky domácí kuchyně. Je určen k oddělování masa od kostí a chrupavek, stejně jako k porcování a krájení masných výrobků. Speciální tvar rukojeti předchází sklouznutí nože z ruky a zajišťuje bezpečnější manipulaci s ním. Ostřím nože lze provádět hluboké a přesné nářezy a velmi přesně oddělovat čisté maso, aniž by zůstávaly zbytky na kostech. Speciální tvar a flexibilita čepele umožňuje noži pečlivě oddělovat maso i v oblastech kolem velkých kloubů. Díky svému tvaru a váze má obvádací nůž ideální vyvážení, což usnadňuje proces práce a snižuje zátěž na ruku. Nůž na obvádění je vhodný pro práci s různými druhy masa, včetně hovězího, vepřového, kuřecího a rybího. S jeho pomocí můžete rychle a pečlivě porcovat maso a také ho nakrájet na porce.
Délka nože je 28 cm, délka čepele 15 cm, šířka čepele 2,9 cm.
Vykosťovací nůž je další jedinečný zástupce z řady Seburo HOKORI, kterou vřele doporučujeme zapáleným domácím kuchařům. Máte-li stejně jako my slabost pro prověřenou tradici v moderním kabátě, tak toto je určitě správná volba. Díky speciální čepeli je ideální na vykosťování a odkrajování masa, na porcování či odřezávání šlach a tučných částí. Takže práce se syrovým masem vám půjde snadno od ruky.
Vykosťovací nůž Seburo HOKORI má zúženou čepel, což se hodí zvláště při práci okolo kloubů a kostí. Je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli. Pohodlná rukojeť evropského typu je z přírodního olivového dřeva a snadno se drží.
Ve vykosťovacím noži Seburo HOKORI se elegantně snoubí evropská a japonská tradice i klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.
Délka rukojeti: 130 mm
Délka čepele: 150 mm
Celková délka: 280 mm
Hmotnost: 155 g
Čepel vykosťovacího nože Seburo HOKORI je silná 2,2 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRC, jádro je zhotovené z nerezové japonské oceli VG-10. Díky této kombinaci je nůž velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez, takže budete mít veškeré krájení a řezání pod kontrolou. Tento nůž přináší ještě další výhodu navíc – a to zúžený tvar čepele, který usnadňuje odkrajování masa od kostí a kolem kloubů.
Elegantní rukojeť je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.
Série nožů HOKORI se vyznačuje vysokou kvalitou materiálů a aristokratickým designem. Všechny nože jsou vyrobeny z vysokopevnostní oceli VG-10 s tvrdostí 61(+/-)1 RC v damaskových obkladech, což zaručuje jejich dlouhověkost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. Ocel VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji ve výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná pro udržení ostří i při kalení na tvrdost 60-62 RC. Základem série HOKORI je vysoce kvalitní ocel, která se vyznačuje pevností a dlouhověkostí, zatímco rukojeti z olivového dřeva zajišťují pohodlné držení nože v ruce. Olivovník je symbolem míru, prosperity a dlouhověkosti, a jeho dřevo má unikátní vlastnosti, díky kterým se rukojeť nože stává příjemnou na dotek a odolnou vůči opotřebení.
Doporučení a údržba:
Nůž jako celek:
✅ Nůž HOKORI Damascusz damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Údržba rukojeti:
Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:
✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.
Ostření nože:
Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.
Série HOKORI zahrnuje různé typy nožů, z nichž každý je určen pro specifické kulinářské úkoly: od univerzálního nože šéfkuchaře po speciální nože pro tenké krájení nebo porcování masa. Díky široké nabídce velikostí a tvarů si můžete vybrat nůž, který ideálně vyhovuje vám a vašim kulinářským preferencím. Nože HOKORI nejsou jen kuchyňské nástroje, jsou to díla umění vytvořená s láskou a péčí o váš komfort. Stanou se skvělým dárkem pro každého kuchaře, který oceňuje kvalitu, styl a funkčnost. Udělejte svou kuchyni ještě útulnější a jedinečnější s řadou nožů HOKORI od SEBURO!
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADA, vynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!
Plátkovací nůž Seburo HOKORI z japonské damaškové oceli.
Ucelená řada Seburo HOKORI, kterou vřele doporučujeme zapáleným domácím kuchařům, obsahuje také tento skvělý plátkovací nůž.
Úzká a dlouhá čepel nože umožní přesně nakrájet plátky a malé kousky ze salámu, sýra nebo masa na sendviče. Také umožní nakrájet na plátky čerstvé nebo solené ryby na výrobu sushi a sashimi. Dokonce lze nakrájet tenké plátky z velkých kusů potravin – právě díky nástroji z damašské oceli ani toto nebude problém.
Střední vrstva tohoto nože je zhotovena z oceli VG-10, vyznačující se vysokým obsahem uhlíku. Díky tomu má nůž vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez.
Délka rukojeti: 125 mm
Délka čepele: 200 mm
Celková délka: 325 mm
Hmotnost: 180 g
Čepel plátkovacího nože Seburo HOKORI je silná 2,2 mm a velmi stabilní. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRC, jádro je zhotovené z nerezové japonské oceli VG-10. Díky této kombinaci je nůž velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez, takže budete mít veškeré úkony pod kontrolou.
Elegantní rukojeť je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.
Série nožů HOKORI se vyznačuje vysokou kvalitou materiálů a aristokratickým designem. Všechny nože jsou vyrobeny z vysokopevnostní oceli VG-10 s tvrdostí 61(+/-)1 RC v damaskových obkladech, což zaručuje jejich dlouhověkost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. Ocel VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji ve výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná pro udržení ostří i při kalení na tvrdost 60-62 RC. Základem série HOKORI je vysoce kvalitní ocel, která se vyznačuje pevností a dlouhověkostí, zatímco rukojeti z olivového dřeva zajišťují pohodlné držení nože v ruce. Olivovník je symbolem míru, prosperity a dlouhověkosti, a jeho dřevo má unikátní vlastnosti, díky kterým se rukojeť nože stává příjemnou na dotek a odolnou vůči opotřebení.
Doporučení a údržba:
Nůž jako celek:
✅ Nůž HOKORI Damascusz damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.
✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi!
Údržba rukojeti:
Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:
✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.
Ostření nože:
Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.
Série HOKORI zahrnuje různé typy nožů, z nichž každý je určen pro specifické kulinářské úkoly: od univerzálního nože šéfkuchaře po speciální nože pro tenké krájení nebo porcování masa. Díky široké nabídce velikostí a tvarů si můžete vybrat nůž, který ideálně vyhovuje vám a vašim kulinářským preferencím. Nože HOKORI nejsou jen kuchyňské nástroje, jsou to díla umění vytvořená s láskou a péčí o váš komfort. Stanou se skvělým dárkem pro každého kuchaře, který oceňuje kvalitu, styl a funkčnost. Udělejte svou kuchyni ještě útulnější a jedinečnější s řadou nožů HOKORI od SEBURO!
Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADA, vynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!