0

AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm + Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 175mm

AKCE 1+1
Damaškový
Tip na dárek
+
AKCE 1+1
SLEVA 10%
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm + Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 175mm  
Číslo produktu: 55251+55244
Váha dodávky: 0,675 kg

3190,-  Ušetříte: 320,-
2870,- s DPH
Skladem v eshopu: více než 5 ks
Zabaleno v dárkové krabičce!

Doporučené příslušenství (vše skladem):
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 1000/6000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 1000/6000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 1000/6000 Kombinovaný brusný kámen japonského typu Seburo ExtraSharp, zrnitost 1000/6000.  Brusný kámen ExtraSharp 1000/6000 je považován za nejuniverzálnější. Právě tato zrnitost pomůže nejefektivněji provádět dva úkoly současně: předběžné ostření (odstranění mikrodefektů a stopy po činnosti z ostří) a dokončovací ostření (do dokonalého stavu). Japonské vodní brusné kameny se snadno používají i pro začátečníky. S jejich pomocí můžete doma naostřit nože s vysokou tvrdostí oceli, aniž byste šli do...
595 Kč
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/5000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/5000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 2000/5000 Kombinovaný brusný kámen japonského typu Seburo ExtraSharp, zrnitost 2000/5000. Hrubší strana zrna rychle vyrovná a naostří ostří. A opak pomůže čepel do dokonalého stavu. Japonské vodní brusné kameny se snadno používají i pro začátečníky. S jejich pomocí můžete doma naostřit nože s vysokou tvrdostí oceli, aniž byste šli do specializované dílny. Před použitím se umístí na několik minut do vody. Z tohoto důvodu se v procesu ostření uvolňuje suspenze, která hraje roli lubrikantu. Díky rozdílné...
595 Kč
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 400/1000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 400/1000
Brusný kámen Seburo ExtraSharp kombinovaný, zrnitost 400/1000 Kombinovaný brusný kámen japonského typu Seburo ExtraSharp, zrnitost 400/1000. Jedna strana se zrnitostí 400 vhodná na hrubé předbroušení, druhá strana se zrnitostí 1000 vhodná pro dobroušení. Brusné kameny Seburo ExtraSharp jsou vyrobeny z vysoce kvalitního korundu (oxidu hlinitého). Tento materiál je extrémně trvanlivý a ostří na maximální možné úrovni. Všestrannost tohoto brusného kamene můžete vyzkoušet nejen na kuchyňských  nožích, ale můžete nabrousit nůžky, sekery, břitvy, dláta,...
595 Kč

Varianty:
AKCE 1+1 Univerzální nůž Seburo HOKORI Damascus 125mm + Nůž na...
AKCE 1+1 Univerzální nůž Seburo HOKORI Damascus 125mm + Nůž na... 1970 Kč
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm +...
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm +... 2220 Kč
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm +...
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm +... 2330 Kč
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm +...
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm +... 2870 Kč
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm +...
AKCE 1+1 Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI Damascus 90mm +... 2870 Kč

  • Technické charakteristiky
    Čístá váha: 0,295 kg
    Materiál čepele: Damascénská ocel
    Délka čepele: 9 cm
    Délka celého nože: 21 cm
    Materiál rukojeti: Olivové dřevo
    Nože podle použití: Nože na zeleninu
    V dárkovém balení: Ano
  • Popis
    Cenově zvýhodněná sada 1+1

    Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI z japonské damaškové oceli.

    Ucelená řada Seburo HOKORI, kterou vřele doporučujeme zapáleným domácím kuchařům, obsahuje také tento nůž na ovoce a zeleninu. Jak jeho název napovídá, je určen primárně k loupání ovoce a zeleniny. Nejste-li tedy kamarádi s klasickou škrabkou, tak je to určitě ta správná volba.

    Nůž na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI má zkrácenou čepel a specifický tvar, což se hodí zvláště při práci s ovocem a zeleninou nepravidelných tvarů. Je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové japonské oceli. Pohodlná rukojeť evropského typu je z přírodního olivového dřeva a snadno se drží. Máte-li tedy stejně jako my slabost pro prověřenou tradici v moderním kabátě, oceníte jeho jedinečné vlastnosti.

    V noži na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI se elegantně snoubí evropská a japonská tradice i klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.

    Délka rukojeti:        110 mm
    Délka čepele:          90 mm
    Celková délka:        210 mm
    Hmotnost:               80 g

    Čepel nože na ovoce a zeleninu Seburo HOKORI je silná 2 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRC, jádro je zhotovené z nerezové japonské oceli VG-10. Díky této kombinaci je nůž velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez, takže budete mít veškeré úkony pod kontrolou. Tento nůž přináší ještě další výhodu navíc – a to zkrácenou a speciálně tvarovanou čepel určenou k loupání, čištění a vykrajování všech druhů zeleniny a ovoce. A je naprosto neocenitelným pomocníkem při práci se surovinami kulatého tvaru. 

    Elegantní rukojeť je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.

    Série nožů HOKORI se vyznačuje vysokou kvalitou materiálů a aristokratickým designem. Všechny nože jsou vyrobeny z vysokopevnostní oceli VG-10 s tvrdostí 61(+/-)1 RC v damaskových obkladech, což zaručuje jejich dlouhověkost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. Ocel VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji ve výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná pro udržení ostří i při kalení na tvrdost 60-62 RC. Základem série HOKORI je vysoce kvalitní ocel, která se vyznačuje pevností a dlouhověkostí, zatímco rukojeti z olivového dřeva zajišťují pohodlné držení nože v ruce. Olivovník je symbolem míru, prosperity a dlouhověkosti, a jeho dřevo má unikátní vlastnosti, díky kterým se rukojeť nože stává příjemnou na dotek a odolnou vůči opotřebení.

    Doporučení a údržba:

    Nůž jako celek:

    ✅ Nůž HOKORI Damascusz damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
    ✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
    ✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
    ✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
    ✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
    ✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
    ✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! 

    Údržba rukojeti:

    Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:

    ✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
    ✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.

    Ostření nože

    Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.

    Série HOKORI zahrnuje různé typy nožů, z nichž každý je určen pro specifické kulinářské úkoly: od univerzálního nože šéfkuchaře po speciální nože pro tenké krájení nebo porcování masa. Díky široké nabídce velikostí a tvarů si můžete vybrat nůž, který ideálně vyhovuje vám a vašim kulinářským preferencím. Nože HOKORI nejsou jen kuchyňské nástroje, jsou to díla umění vytvořená s láskou a péčí o váš komfort. Stanou se skvělým dárkem pro každého kuchaře, který oceňuje kvalitu, styl a funkčnost. Udělejte svou kuchyni ještě útulnější a jedinečnější s řadou nožů HOKORI od SEBURO!

    Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADAvynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!


    Santoku nůž Seburo HOKORI Damascus 175mm japonského typu:

    Nůž Santoku je další jedinečný zástupce z řady Seburo HOKORI, kterou vřele doporučujeme všem zapáleným domácím kuchařům. Jde o klasický nůž japonského typu z damaškové oceli (damascus steel). Tento typ vznikl vlastně až v celkem nedávné době, když se v Japonsku rozšířila konzumace masa. Takže máte-li odvahu vyzkoušet jakýsi japonsko-evropský fusion, určitě si jej pořiďte, protože Santoku je v Japonsku analogický k evropskému noži typu „šéfkuchařský“.

    Slovo Santoku znamená v japonštině „tři způsoby použití“. Je to všestranný a praktický nůž určený pro klasické kuchařské práce - krájení, sekání, drcení, aj. Hravě si poradí s masem, zeleninou a ovocem, různými typy lahůdek i s čerstvými rybami.

    Santoku nůž Seburo HOKORI je nůž s délkou čepele 175 mm a je vyrobený z vysoce kvalitní damaškové oceli s vysokým obsahem uhlíku. Rukojeť je z přírodního olivového dřeva. Protože jde o japonský nůž, je možné, že si na práci s ním budete chvíli zvykat. Ale věřte nám, jde to rychle, protože jej nebudete chtít dát z ruky…
    V Santoku noži Seburo HOKORI Damascus 175mm si pořizujete japonskou tradici spojující klasické a moderní materiály. Vzniká tak jedinečná kombinace, kterou si prostě zamilujete.

    Délka rukojeti:        130 mm
    Délka čepele:          175 mm
    Celková délka:        305 mm
    Hmotnost:              215 g

    Čepel Santoku nože Seburo HOKORI Damascus 175mm je silná 2,2 mm. Je vyrobená ze 67 vrstev damaškové oceli s tvrdostí 60 HRc, jádro je zhotovené z oceli VG-10 s vysokým obsahem uhlíku. Nůž je proto velmi odolný a má vynikající krájecí vlastnosti – značnou ostrost i kvalitní řez

    Elegantní rukojeť je příjemná do ruky a je vyrobená z olivového dřeva, což je ekologický a velmi odolný materiál s dlouhou životností. Navíc jde opět, podobně jako u damaškové oceli, o tisíce let starý materiál prověřený léty používání v kuchyních po celém světě. Vyžaduje sice občasnou údržbu, ale díky modernímu zpracování dřeva se jí není třeba obávat. Kovová podložka čepele osazená v rukojeti zabraňuje hromadění skvrn a nečistot na rukojeti, čímž se zvyšuje hygiena a snadnost údržby celého nože.

    Série nožů HOKORI se vyznačuje vysokou kvalitou materiálů a aristokratickým designem. Všechny nože jsou vyrobeny z vysokopevnostní oceli VG-10 s tvrdostí 61(+/-)1 RC v damaskových obkladech, což zaručuje jejich dlouhověkost, spolehlivost a zároveň krásu čepele. Ocel VG-10 byla speciálně vyvinuta společností Takefu Special Steel Co., Ltd. (Japonsko) pro potřeby nožířského průmyslu. Používáme ji ve výrobě nožů, stejně jako mnoho dalších japonských značek. Viskozita této oceli je dostatečná pro udržení ostří i při kalení na tvrdost 60-62 RC. Základem série HOKORI je vysoce kvalitní ocel, která se vyznačuje pevností a dlouhověkostí, zatímco rukojeti z olivového dřeva zajišťují pohodlné držení nože v ruce. Olivovník je symbolem míru, prosperity a dlouhověkosti, a jeho dřevo má unikátní vlastnosti, díky kterým se rukojeť nože stává příjemnou na dotek a odolnou vůči opotřebení.

    Doporučení a údržba:

    Nůž jako celek:

    ✅ Nůž HOKORI Damascusz damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí.
    ✅ Po použití nůž ručně umyjte a ihned osušte, případně i potřete olejem. Jinak by částečky na ostří nože mohly začít korodovat a zanechat na noži nevzhledné skvrny.
    ✅ Nepoužívejte kuchařský nůž z damaškové oceli ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Může dojíte ke zlomení ostří, nebo vylomení jeho části.
    ✅ Nepoužívejte nůž jako páčidlo a vyvarujte se jeho ohýbání.    
    ✅ Chraňte nůž a jeho ostří před pádem nebo nárazem.
    ✅ Pokud víte, že nůž z damaškové oceli nebudete delší dobu potřebovat, je vhodné jej potřít olejem a zabalit do hadříku, nebo novin.
    ✅ Nůž ukládejte na bezpečné místo a chraňte před dětmi! 

    Údržba rukojeti:

    Rukojeť z olivového dřeva vyžaduje občasnou péči. Dřevo je živý materiál, a proto k němu tak musíme přistupovat. I když je řádně vyschlé, reaguje na změnu vlhkosti, takže může docházet k jeho zkroucení nebo i prasknutí. Těmto změnám lze předejít dodržováním dvou jednoduchých zásad:

    ✅ Před prvním použitím doporučujeme rukojeť důkladně potřít olivovým či slunečnicovým olejem. Tím se zlepší její přirozená odolnost proti vlhku. Olej naneste na celý povrch a po chvíli setřete nevstřebané množství ubrouskem.
    ✅ Při pravidelném používání a mytí doporučujeme ošetření olejem občas zopakovat.

    Ostření nože

    Ostří nože je rovnoměrné, evropského typu. Ostření se tedy provádí symetricky, s úhlem 15° na stranu.

    Série HOKORI zahrnuje různé typy nožů, z nichž každý je určen pro specifické kulinářské úkoly: od univerzálního nože šéfkuchaře po speciální nože pro tenké krájení nebo porcování masa. Díky široké nabídce velikostí a tvarů si můžete vybrat nůž, který ideálně vyhovuje vám a vašim kulinářským preferencím. Nože HOKORI nejsou jen kuchyňské nástroje, jsou to díla umění vytvořená s láskou a péčí o váš komfort. Stanou se skvělým dárkem pro každého kuchaře, který oceňuje kvalitu, styl a funkčnost. Udělejte svou kuchyni ještě útulnější a jedinečnější s řadou nožů HOKORI od SEBURO!

    Premiová značka kuchyňských nožů SEBURO představuje elegantní klasiku japonských a evropských nožů, skládající se z několika sérií: univerzální SARADAvynikající SUBAJA a nadstandardní HOKORI a HOGANI s rukojeťmi z olivového a ořechového dřeva. Základem každého modelu je vysoce kvalitní ocel s unikátní geometrií čepelí a ergonomickými rukojeťmi. Naše nože spojují tradiční prvky s inovacemi, poskytují pohodlí, styl a nepřekonatelný výkon ve vaší kuchyni. Objevte svět dokonalého krájení s noži SEBURO a užijte si proces přípravy oblíbených jídel!

Doporučujeme zakoupit společně se zbožím (vše skladem):
1-4 z 4
Podobné zboží:
Santoku nůž Seburo SUBAJA Damascus 175mm Skladem
1725 Kč s DPH
Santoku nůž Seburo HOGANI Damascus 175mm Skladem
2575 Kč s DPH
Santoku nůž Seburo SARADA Damascus 175mm Skladem
1595 Kč s DPH
Santoku nůž FORGED Olive 180mm Skladem
1855 Kč s DPH
Santoku nůž FORGED VG10 180mm Skladem
2625 Kč s DPH
Santoku nůž FORGED Katai 180mm Skladem
3390 Kč s DPH